Acné en onzuiverheden (vergoeding mogelijk via zorgverzekering)

Acné is de meest voorkomende huidaandoening bij jonge mensen. Toch komt het ook voor bij mensen van 30-40 jaar. Kenmerkend zijn de papels, comedonen (blackheads), mee-eteres (whiteheads), puistjes die voorkomen in het gezicht, schouders, borst of rug.

Puistjes zijn de oorzaak van verschillende factoren in de huid. Wanneer de bacterie propionibacterium acnes zich snel vermenigvuldigt, kunnen er ontstekingen ontstaan. Deze bacterie “voedt” zich met talg, waardoor de ontsteking erger wordt en zich ophoopt in de porie.

Ook ophoping van dode huidcellen aan het huidoppervlak en in de porie zorgen ervoor dat het talg niet kan worden afgescheiden via de talgklieruitgang, waardoor de poriën verstopt raken en tot puistjes en ontstekingen leidt.

Maar ook een verhoorning van de follikelwand of een verminderde loslating van de hoorncellen en verhoogde talgproductie of juist een te droge huid kan de oorzaak van onzuiverheden en puistjes zijn.

Blackhead is een talgpropje met dode huidcellen. Whitehead is een talgpropje dat afgedekt is door een vliesje en kan door bacteriën een puistje worden.

Beïnvloedende factoren kunnen zijn menstruatie, hormonale disbalans, stress, transpiratie, UV-licht, voeding, zwangerschap of erfelijke aanleg.

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzoring van Dr. Baumann en Neoderma om acné en onzuiverheden tegen te gaan.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Omdat de salon gespecialiseerd is in acné behandelingen worden de onderstaande behandelingen mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar.

ACNE behandelingen

NEODERMA Bio-Peeling

Enorm effectieve behandeling tegen acné, onzuivere huid, oude acné vlekken (vergoeding mogelijk door zorgverzekering), (acné)littekens, vette huid, grove poriën, rimpels, huidveroudering, verslapte huid, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (chloasma), ouderdomsvlekken, rokers-huid, droge, vale of slecht doorbloede huid en preventief tegen huidveroudering.

Omdat de Neoderma Bio-Peeling de celdeling doet versnellen, wordt het metabolisme (celstofwisseling) van de huid hersteld en de productie van collageen en elastine gestimuleerd. De fysiologische wisseling van de opperhuid wordt versneld. De peeling heeft een therapeutische, vochtregulerende, verjongende, ontstekingsremmende en regenererende werking. Er komt dus een nieuwe, egale en stralendere huid tevoorschijn! De peeling is puur natuur en niet agressief voor de huid en geschikt voor alle huidtypes.

Als eenmalige behandeling of als kuur, bijvoorbeeld 3, 6 of 9 behandelingen.
Duur behandeling 60 minuten.

Bindweefselmassage

Een zeer effectieve manier om acné , een onzuivere huid en littekens te behandelen!

De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit 3 huidlagen. Met de bindweefselmassage werken we voornamelijk op de 2e laag, de lederhuid. De doorbloeding verbetert, de celstofwisseling wordt op gang gebracht, afvalstoffen worden afgevoerd waardoor de huid beter zijn werk kan doen. De huidstructuur wordt mooier en werkstoffen uit de huidverzorging worden beter opgenomen.

Resultaten van de bindweefselmassage tegen acné:

 • Acné verminderd
 • Ontstekingen verminderen
 • Het detoxen van de huid, afvalstoffen worden afgevoerd
 • Littekens verminderen
 • Huidconditie verbeterd
 • Vermindering vochtophopingen bij ontstekingen
 • Een mooie, stralende huid

Bindweefselmassage van het gezicht en decolleté, huidanalyse en huidadvies.

Kuur 1x per week gedurende 8/12 weken. Advies; daarna eventueel 1x per maand.
Duur behandeling 30 minuten.

ACTIVE Treatment

Intensieve, reinigende behandeling voor de gecombineerde of vette huid met onzuiverheden of de acné huid. Inclusief huidanalyse, masker, 24-uurs crème en voedingsadvies.
(vergoeding via de zorgverzekering mogelijk).
Duur behandeling 50 minuten.

RUG Treatment

Reinigende behandeling voor rug met onzuiverheden of acné huid, inclusief voedingsadvies.
(vergoeding via de zorgverzekering mogelijk).
Duur behandeling 30 minuten.

Omdat de salon gespecialiseerd is in acné worden de behandelingen mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Om de huid met acné en onzuiverheden de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke werkstoffen gaan acné tegen en waarom?

Meervoudige liposomen

De huidverzorgingsproducten zijn gebaseerd op meervoudige liposomen, waarmee fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van je huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Tea tree olie

Werkt ontstekingsremmend voor een huid met ontstekingen en onzuiverheden.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid.
Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

D-Panthenol

D-Panthenol (pro-vitamine B5) werk hydraterend, ontstekingsremmend, wond helend en beschermt tegen jeuk.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info