Couperose

Ons lichaam bestaat uit vele kleine bloedvaatjes. Door omstandigheden kunnen die kleine bloedvaatjes meer zichtbaar worden. Als er meerdere rode vaatjes zichtbaar zijn in het gezicht, wordt er gesproken van couperose (teleangiëctasieën). Couperose komt meestal voor bij mensen met een licht huidtype en  voornamelijk op de wangen, neus, voorhoofd, kin en decolleté.

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden, waarna deze gaan verwijden. Vaak treedt dit op bij mensen op middelbare leeftijd, hoe ouder je wordt, hoe zwakker de vaatwanden worden. Daarnaast kunnen de vaatjes bij temperatuursverandering, inspanningen, voeding en stress gaan uitzetten, waardoor een permanente rode gelaatskleur met verfijnde adertjes ontstaat. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en de eerste uitgezette adertjes ontstaan vanaf de leeftijd van 30 jaar. De vaatjes verdwijnen echter nooit vanzelf. Wel kun je producten gebruiken die de uitbreiding van couperose tegen gaat.

Een aantal factoren die de kans op het ontstaan van couperose vergroten:

 • Erfelijkheid
 • Sterke temperatuurswisselingen
 • Rosacea (door de ontstekingsreactie)
 • Huidtype; Noord-Europese afkomst (lichte huidtypes) hebben er vaker last van
 • Overmatig gebruik van UV-licht
 • Medicijnen, voeding, alcohol en bepaalde specerijen
 • Corticosteroïden crème of zalf (hormonen)
 • Zwangerschap, geeft verslapping van de vaatwand en een verhoogde vaatdruk

Couperose en rosacea

Couperose wordt vaak verward met de aandoening rosacea. Bij rosacea komen naast de vaatjes ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskopjes en zwelling.
Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzorging van Dr. Baumann om de huid met couperose onder controle te houden.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Couperose behandeling

COUPEROSE Treatment

Speciale behandeling die de doorbloeding van de huid gaat reguleren en de wanden van de bloedvaten gaat versterken om uitbreiding van couperose tegen te gaan. Bij deze behandeling krijg je een serum met hoogwaardige, geconcentreerde werkstoffen tegen couperose, reiniging, huidanalyse, light peeling, onzuiverheden verwijderen, gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

+ 1 module met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven. Je kunt ook de module laten vervallen en kiezen voor een langere gezichtsmassage.
Duur behandeling 60 minuten.

Om de huid met couperose de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke werkstoffen houden een huid met couperose onder controle en waarom?

De huidverzorgingsproducten voor couperose zijn gebaseerd op Horse Cestnut die de doorbloeding van de huid gaat reguleren en de wanden van de bloedvaatjes gaat versterken om het uitbreiden van couperose tegen te gaan.

Meervoudige liposomen

Om een mooie huid te krijgen is het aan te bevelen om producten te gebruiken met meervoudige liposomen. Liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van je huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen. Liposomen Multi Active Camomile werkt kalmerend op de huid en roodheid zal verminderen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info