Gevoelige huid

Een gevoelige huid (huidtype) is genetisch bepaald en is dunner dan de normale huid, waardoor deze huid gevoeliger is voor verschillende invloeden van buitenaf.

Factoren die de huid gevoelig kunnen maken zijn bijvoorbeeld het klimaat, een onderliggende huidaandoening, verkeerde huidproducten, stress en/of leefstijl. Ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-straling zorgen voor een teveel aan vrije radicalen. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie.

Hoe herken je een gevoelige huid:

 • Een trekkerig gevoel
 • Snel uitslag/roodheid door water, cosmetica, uv-straling etc.
 • Een droge huid met evt. schrale of rode plekken
 • Uitslag en/of jeuk

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzoring van Dr. Baumann om de gevoelige huid goed te verzorgen.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Behandelingen voor de Gevoelige Huid

ADVANCED Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

+ 1 module met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven.

Je kunt ook de module laten vervallen en te kiezen voor een langere gezichtsmassage.
Duur behandeling 60 minuten.

DELUXE Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype inclusief serum met hoogwaardige geconcentreerde werkstoffen, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, uitgebreide gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

+ 2 modules met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven.
Duur behandeling 90 minuten.

ACTIVE Treatment

Intensieve, reinigende behandeling voor de gecombineerde of vette huid met onzuiverheden of de acné huid. Inclusief huidanalyse, masker, 24-uurs crème en voedingsadvies.
(vergoeding via de zorgverzekering mogelijk).
Duur behandeling 60 minuten.

Om de gevoelige huid de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke ingrediënten verzorgen en beschermen de gevoelige huid en waarom?

Meervoudige liposomen

De huidverzorgingsproducten zijn gebaseerd op meervoudige liposomen, waarmee fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van je huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen je huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Ceramiden

Ook zijn ceramiden toegevoegd aan de liposomen. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid en zijn veelal aanwezig in de ruimte tussen onze huidcellen.
Je kunt het zien als, de huidcel is de baksteen, ceramiden het cement. Ze spelen een essentiële rol in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en laat je huid er gezond uit zien. Ceramiden hebben bewezen, unieke anti-aging-eigenschappen en werken bij littekens.

Doordat ceramiden de cellen in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bij elkaar houden, vormen ze een beschermende barrière. Deze barrière gaat verdamping van vocht tegen en houdt de huid gehydrateerd, soepel en gezond. Een tekort aan deze stof kan leiden tot vermindering van de beschermingsfunctie en een verstoorde vochtbalans met een droge of gevoelige huid tot gevolg. Ceramide zorgt ervoor dat de huid zich beter kan beschermen en dus de tekenen van huidveroudering en littekens verminderd.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid.
Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

D-Panthenol

D-Panthenol (pro-vitamine B5) werk hydraterend, ontstekingsremmend, wond helend en beschermt tegen jeuk.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info