De ideale combinatie van werkstoffen voor uw huid

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzoring van Dr. Baumann en Neoderma.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

BIONOME kwaliteitskenmerken:

 • Vrij van chemische conserveringsmiddelen/parabenen
 • Vrij van chemische kleurstoffen
 • Vrij van minerale olie
 • Vrij van parfum
 • Vrij van schadelijke UV-filters
 • Vrij van dierlijke ingrediënten
 • Vrij van dierproeven
 • Vrij van microbeads
 • Vrij van overbodige verpakkingen

Doelstellingen schoonheidsverzorging van Dr. Baumann

 • Optimale verdraagzaamheid.
 • Enkel werkstoffen gebruiken waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond en die een positieve werking hebben op de huid.
 • Gebruik van huid identieke of huidgelijkende werkstoffen, die van nature al in onze huid of van nature al in ons organisme voorkomen. Dus op de fysiologie en anatomie afgestemd.
 • Milieuvriendelijk door het vermijden van overbodige verpakkingen.
 • Diervriendelijk door het vermijden van dierlijke ingrediënten

Jouw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse “voeding van de huid”. Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.

Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale anti-aging te bereiken

 1. Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.
 2. Maximale hydratatie van de hoornlaag.
 3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines.
 4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen.
 5. Vervolledigend van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid.
 6. Het toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten.
 7. Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten.

Alle ingrediënten zijn wetenschappelijk bewezen op hun positieve werking in de huid.

Meervoudige liposomen

Hiermee worden fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van uw huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen. Vanwege het risico ook conserveringsmiddelen en parfum in de huid te sluizen, is het vanzelfsprekend deze stoffen niet te gebruiken. Omdat liposomen diep in de huid dringen worden door Dr. Baumann alleen de beste en gezonde werkstoffen gebruikt!

Vitamine A, E en C

Aan deze liposomen worden Vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en uv-staling. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid in werken ze kalmerend en ontstekingsremmend. Vitamine E beschermt de noodzakelijke enzymactiviteit in de huid.
Door dit alles wordt dan ook het verouderingsproces vertraagt. Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen waardoor de huid steviger en voller wordt. Het heeft ook een wondhelende werking. Dus vitamine A, E en C in combinatie met meervoudige liposomen zijn zeer effectief voor de acné huid.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. Naar mate je ouder wordt verminderd het percentage hyaluronzuur in je huid. Hyaluronzuur heeft de eigenschap om heel veel vocht in de huid aan te kunnen vullen. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Ceramiden

Ook zijn ceramiden toegevoegd aan de liposomen. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid en zijn veelal aanwezig in de ruimte tussen onze huidcellen.
Je kunt het zien als, de huidcel is de baksteen, ceramiden het cement. Ze spelen een essentiële rol in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en laat je huid er gezond uit zien. Ceramiden hebben bewezen, unieke anti-aging-eigenschappen en werken bij littekens. Doordat ceramiden de cellen in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bij elkaar houden, vormen ze een beschermende barrière. Deze barrière gaat verdamping van vocht tegen en houdt de huid gehydrateerd, soepel en gezond. Een tekort aan deze stof kan leiden tot vermindering van de beschermingsfunctie en een verstoorde vochtbalans met een droge of gevoelige huid tot gevolg. Ceramide zorgt ervoor dat de huid zich beter kan beschermen en dus de tekenen van huidveroudering en littekens verminderd.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid.
Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

D-Panthenol (pro-vitamine B5)

Het werk hydraterend, ontstekingsremmend, wondhelend en beschermt tegen jeuk. Deze stof is zeer effectief voor de acné huid.

Allantoïne

Deze stof is regenererend en wondhelend. Bovendien werkt het kalmerend op de huid.

Revitaliseringsproces of herstelproces

De producten van Dr. Baumann bevatten waardevolle plantaardige natuuroliën in plaats van minerale oliën die afkomstig is van aardolie, zoals paraffine. Minerale oliën worden vanwege hun lage kostprijs vaak in huidverzorging verwerkt. Maar deze aardolie laat juist een laagje achter op de huid die de natuurlijke huidbarrière kan verhinderen.

Indien er met deze verzorging op basis van minerale oliën wordt gestopt kan de huid uitgedroogd en schraal aanvoelen. Soms vertoont de huid zelfs een tijd rode vlekjes, puistjes en jeuk. Let op, dit is géén allergische reactie op Dr. Baumann huidverzorging. Het is juist het revitaliseringsproces/herstelproces van je huid. Het is van belang dat je beseft dat de oorzaak hiervan bij de vorige gebruikte producten ligt. De huid is uit balans en het is noodzakelijk dat uw huid tijd krijgt op van de opgelopen schade te herstellen. Zet daarom het gebruik van de huidverzorging met Dr. Baumann zeker voort. Jouw huid zal zich na de noodzakelijke hersteltijd opnieuw voldoende vocht opnemen en haar natuurlijke zachtheid en balans naar best vermogen herstellen.

Een dagelijkse consequente huidverzorging met de juiste bionome werkstoffen is van doorslaggevend belang voor het langdurig gezond en mooi houden van je huid.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info