Droge huid

Mensen met een (extreem) droge huid hebben van nature een zwakkere barrière lipidelaag en een tekort aan talg (vet), wat leidt tot vochtverlies en uitdroging. Het kan zijn dat je huid van nature droger is dan gemiddeld, dit is genetisch bepaald. Bovendien is de droge huid zeer gevoelig voor allergische reacties, bijvoorbeeld door parfum.

Er bestaat echter een groot verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid. Een droge huid heeft een tekort aan tal/vet. Een vochtarme huid heeft tekort aan vocht. Zo kan bij iemand met een vette huid, de huid toch vochtarm zijn.

Kenmerken van een (extreem) droge huid:

 • Een droge huid heeft een tekort aan talg (vet)
 • Een droge huid voelt overal droog aan
 • Bij een droge huid ontstaan sneller fijne lijntjes, rimpels
 • Soms zie je schilfers
 • Is een huidtype
 • Heeft behoefte aan hydraterende producten zoals Liposomen Ceramide en serum Hyaluronic Acid of serum Humidity

Vochtarme huid

Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht in de huid en voelt vaak droog aan en kan fijne lijntjes of rimpels vertonen. Dit kan veroorzaakt worden door een beschadigde huidbarrière, de natuurlijke beschermlaag die vocht vasthoud. Een vochtarme huid is geen huidtype, maar een huidprobleem. Huidproblemen zijn vaak vatbaarder voor invloeden van buitenaf zoals het weer, voeding of medicijnen. Er bestaat echter een groot verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid. Een droge huid heeft een tekort aan tal/vet. Een vochtarme huid heeft tekort aan vocht. Zo kan bij iemand met een vette huid, de huid toch vochtarm zijn. Bij een droge/vochtarme huid ontstaan vaak milia, ook wel gerstekorrels genoemd. Dit zijn witte korreltjes (ingedikt talg en dode huidcellen) in het gezicht of nek. Een vochtarme huid is gebaat bij hydraterende producten en die ervoor zorgen dat je huid beter vocht kan vasthouden.

De lipsomengel van Dr. Baumann zal jou doen verwonderen!

Kenmerken van een vochtarme huid:

 • Is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen
 • Kan deels vet en deels droog aanvoelen
 • De huid kan strak gespannen zijn
 • De huid kan er dof uitzien
 • Komt en gaat. Dit is afhankelijk van verschillende (externe) factoren, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden, airco, verwarming, roken, alcohol en voeding en hormonen, verkeerde cosmetica
 • Heeft behoefte aan hydraterende producten zoals Liposomen Ceramide en serum Hyaluronic Acid of serum Humidity

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzorging van Dr. Baumann en Neoderma om een droge of vochtarme huid tegen te gaan.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Behandelingen tegen een droge of vochtarme huid

Bindweefselmassage

Om de droge/vochtarme huid een boost te geven is een bindweefselmassage een zeer geschikte behandeling. De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit 3 huidlagen. Met de bindweefselmassage werken we voornamelijk op de 2e laag, de lederhuid. In deze laag bevinden zich ook de cellen die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid, de fibroblasten. Naarmate we ouder worden gaan deze cellen trager werken en wordt er minder collageen en elastine aangemaakt. Daardoor krijg je dus meer diepere rimpels en huidverslapping. Met de bindweefselmassage gaan we de cel weer stimuleren, wakker schudden en aanzetten tot actie, het aanmaken van colageen en elastine! Ook de doorbloeding verbetert, de celstofwisseling wordt op gang gebracht, waardoor de huid beter zijn werk kan doen. De huidstructuur wordt mooier en werkstoffen uit de huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen. Ook een zeer effectieve manier om acné en littekens te behandelen. De bindweefselmassage wordt ondersteund door de Liposomen Multi Active gel.

Resultaten van de bindweefselmassage voor het gezicht:

 • Aanmaak collageen en elastine, door stimuleren fibroblasten
 • Je krijgt een stevigere en veerkrachtige huid
 • Huidconditie wordt verbeterd
 • Anti-aging
 • Verklevingen worden los gemaakt die rimpels veroorzaken
 • Verzachten van rimpels en fijne lijntjes
 • Een liftend effect
 • Het detoxen van de huid, afvalstoffen worden afgevoerd
 • Vermindering vochtophopingen
 • Acné verminderd
 • Littekens verminderen
 • Een mooie, stralende huid

Bindweefselmassage van het gezicht en decolleté, huidanalyse en huidadvies.
Kuur 1x per week gedurende 8/12 weken. Advies; daarna 1x per maand.
Duur behandeling 90 minuten

ADVANCED Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

1 module met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven. Je kunt ook de module laten vervallen en kiezen voor een langere gezichtsmassage.
Duur behandeling 60 minuten.

DELUXE Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype inclusief serum met hoogwaardige geconcentreerde werkstoffen, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, uitgebreide gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

2 modules met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven.
Duur behandeling 90 minuten

Om de droge/vochtarme huid de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke werkstoffen gaan de droge en vochtarme huid tegen en waarom?

Meervoudige liposomen

De huidverzorgingsproducten zijn gebaseerd op meervoudige liposomen, waarmee fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van je huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen je huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

De combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen andere werkstof dat doet. Het vermindert direct zichtbare fijne lijntjes en rimpels. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Naar mate je ouder wordt verminderd het percentage hyaluronzuur in je huid. Maar het goede nieuws is; je kunt het wel weer aanvullen. De combinatie liposomen en hyaluronzuur verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Ceramiden

Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid en zijn aanwezig in de ruimte tussen onze huidcellen. Ze spelen een essentiële rol spelen in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en laat de huid er gezond uit zien.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid. Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

D-Panthenol

D-Panthenol (pro-vitamine B5) werk hydraterend, ontstekingsremmend, wond helend en beschermt tegen jeuk.

werkzame-stoffen

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info