Zonbeschadigde huid

Een gebruinde huid is mooi, maar pas op! De UV-stralen produceren cel-vernietigende vrije radicalen in uw huid. Ook collageen en elastine wordt afgebroken. Met gevolg rimpels en een vroegtijdig verouderde huid. Ook de stalen van de zonnebank hebben een ongewenste effecten op de huid.
Zonneschade heeft korte- en langetermijngevolgen. Een teken van zonneschade die direct zichtbaar is op je huid is verbranding. Het lange termijn gevolg kan huidkanker zijn.

Bescherm jezelf dus goed tegen de zon!

 • Smeer je gehele lijf iedere twee uur opnieuw in
 • Kies een goede beschermingsfactor
 • Na een duik in de zee of zwembad meteen opnieuw insmeren

Gelukkig heeft zonlicht ook positieve effecten. Onze huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem en de botaanmaak. Vitamine D heeft een positieve invloed op veel huidziekten zoals acné, eczeem en psoriasis.

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzorging van Dr. Baumann om zonneschade en vroegtijdige huidveroudering door de zon tegen te gaan.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

De zonneproducten van DR. BAUMANN met een minerale filter bevatten vitamine E, zinkoxide en titaniumdioxide bescherming tegen UV-stralen. Ze zijn waterproof en met een minerale filter mag je meteen na het aanbrengen in de zon.

Behandelingen voor een zonbeschadigde huid

NEODERMA Bio-Peeling

Enorm effectieve behandeling tegen rimpels, huidveroudering, acné en oude acné vlekken (vergoeding mogelijk door zorgverzekering), pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (chloasma), ouderdomsvlekken, (acné)littekens, onzuivere huid met mee-eters, vette huid, grove poriën, rokers-huid, droge, vale of slecht doorbloede huid, verslapte huid en preventief tegen huidveroudering.

Omdat de Neoderma Bio-Peeling de celdeling doet versnellen, wordt het metabolisme (celstofwisseling) van de huid hersteld en de productie van collageen en elastine gestimuleerd. De fysiologische wisseling van de opperhuid wordt versneld. De peeling heeft een therapeutische, vochtregulerende, verjongende, ontstekingsremmende en regenererende werking. Er komt dus een nieuwe, egale en stralendere huid tevoorschijn! De peeling is puur natuur en niet agressief voor de huid en geschikt voor alle huidtypes.

Als eenmalige behandeling of als kuur, bijvoorbeeld 3, 6 of 9 behandelingen.
Duur behandeling 60 minuten.

Bindweefselmassage

De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit 3 huidlagen. Met de bindweefselmassage werken we voornamelijk op de 2de laag, de lederhuid. In deze laag bevinden zich ook de cellen die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid, de fibroblasten. Naarmate we ouder worden gaan deze cellen trager werken en wordt er minder collageen en elastine aangemaakt. Daardoor krijg je dus meer diepere rimpels en huidverslapping. Met de bindweefselmassage gaan we de cel weer stimuleren, wakker schudden en aanzetten tot actie, het aanmaken van colageen en elastine! Ook de doorbloeding verbetert, de celstofwisseling wordt op gang gebracht, waardoor de huid beter zijn werk kan doen. De huidstructuur wordt mooier en werkstoffen uit de huidverzorging worden beter opgenomen. Ook een zeer effectieve manier om acné en littekens te behandelen.

Resultaten van de bindweefselmassage voor het gezicht:

 • Aanmaak collageen en elastine door stimuleren van fibroblasten
 • Je krijgt een stevigere en veerkrachtige huid
 • Huidconditie wordt verbeterd
 • Anti-aging
 • Verklevingen worden los gemaakt die rimpels veroorzaken
 • Verzachten van rimpels en fijne lijntjes
 • Een liftend effect
 • Het detoxen van de huid, afvalstoffen worden afgevoerd
 • Vermindering vochtophopingen
 • Acné verminderd
 • Littekens verminderen
 • Een mooie, stralende huid

Bindweefselmassage van het gezicht en decolleté, huidanalyse en huidadvies.
Kuur 1x per week gedurende 8/12 weken. Advies; daarna 1x per maand.
Duur behandeling 30 minuten.

ADVANCED Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

+ 1 module met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven
Je kunt ook de module laten vervallen en kiezen voor een langere gezichtsmassage.
Duur behandeling 60 minuten.

DELUXE Treatment

Gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidtype inclusief serum met hoogwaardige geconcentreerde werkstoffen, reiniging, huidanalyse, peeling, onzuiverheden verwijderen, uitgebreide gezichts- nek- en schoudermassage, masker, 24-uurs crème, huidadvies,

+ 2 modules met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven.
Duur behandeling 90 minuten.

Om de zonbeschadigde huid de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke werkstoffen verzorgen de zonbeschadigde huid en waarom?

Meervoudige liposomen

De huidverzorgingsproducten zijn gebaseerd op meervoudige liposomen, waarmee fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van uw huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van je huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Naar mate je ouder wordt verminderd het percentage hyaluronzuur in je huid. Hyaluronzuur heeft de eigenschap om heel veel vocht in de huid aan te kunnen vullen. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er gehydrateerd uitziet.

Ceramiden

Ook zijn ceramiden toegevoegd aan de liposomen. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid en zijn veelal aanwezig in de ruimte tussen onze huidcellen.
Je kunt het zien als, de huidcel is de baksteen, ceramiden het cement. Ze spelen een essentiële rol in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en laat je huid er gezond uit zien. Ceramiden hebben bewezen, unieke anti-aging-eigenschappen en werken tegen littekens.

Doordat ceramiden de cellen in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bij elkaar houden, vormen ze een beschermende barrière. Deze barrière gaat verdamping van vocht tegen en houdt de huid gehydrateerd, soepel en gezond. Een tekort aan deze stof kan leiden tot vermindering van de beschermingsfunctie en een verstoorde vochtbalans met een droge of gevoelige huid tot gevolg. Ceramide zorgt ervoor dat de huid zich beter kan beschermen en dus de tekenen van huidveroudering en littekens verminderd.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid. Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt ook goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

D-Panthenol

D-Panthenol (pro-vitamine B5) werk hydraterend, ontstekingsremmend, wond helend en beschermt tegen jeuk.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info