littekens-header

Littekens (ook acné littekens)

Bij een huidbeschadiging kan een litteken ontstaan. Het is een zichtbare afwijking van een genezing van een wond. Vaak ontstaat het na acné of na een ongeval, snij- of brandwond.

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzoring van Dr. Baumann en Neoderma om littekens sterk te vervagen.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

LITTEKEN behandelingen

NEODERMA Bio-Peeling

Enorm effectieve behandeling tegen (acné)littekens, rimpels, huidveroudering, acné en oude acné vlekken (vergoeding mogelijk door zorgverzekering), pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (chloasma), ouderdomsvlekken, onzuivere huid met mee-eters, vette huid, grove poriën, rokers-huid, droge, vale of slecht doorbloede huid, verslapte huid en preventief tegen huidveroudering.

Omdat de Neoderma Bio-Peeling de celdeling doet versnellen, wordt het metabolisme (celstofwisseling) van de huid hersteld en de productie van collageen en elastine gestimuleerd. De fysiologische wisseling van de opperhuid wordt versneld. De peeling heeft een therapeutische, vochtregulerende, verjongende, ontstekingsremmende en regenererende werking. Er komt dus een nieuwe, egale en stralendere huid tevoorschijn! De peeling is puur natuur en niet agressief voor de huid en geschikt voor alle huidtypes.

Als eenmalige behandeling of als kuur, bijvoorbeeld 3, 6 of 9 behandelingen.
Duur behandeling 60 minuten.

Bindweefselmassage

Een zeer effectieve manier om littekens te behandelen. De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit 3 huidlagen. Met de bindweefselmassage werken we voornamelijk op de 2e laag, de lederhuid. In deze laag bevinden zich ook de cellen die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid, de fibroblasten. Met de bindweefselmassage gaan we deze cel stimuleren en aanzetten tot actie, het aanmaken van colageen en elastine! Ook de doorbloeding verbetert, de celstofwisseling wordt op gang gebracht, waardoor de huid beter zijn werk kan doen. De huidstructuur wordt strakker, mooier en littekens verminderen en werkstoffen uit de huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen in de huid.

Resultaten van de bindweefselmassage tegen littekens:

 • Littekens verminderen
 • Stimuleren van fibroblasten, waardoor colageen en elastine aangemaakt worden
 • Je krijgt een stevigere en veerkrachtige huid
 • Huidconditie wordt verbeterd
 • Anti-aging
 • Verklevingen worden los gemaakt die rimpels veroorzaken
 • Verzachten van rimpels en fijne lijntjes
 • Een liftend effect
 • Het detoxen van de huid, afvalstoffen worden afgevoerd
 • Vermindering vochtophopingen
 • Acné verminderd
 • Een mooie, stralende huid

Bindweefselmassage van het gezicht en decolleté, huidanalyse en huidadvies.
Kuur 1x per week gedurende 8/12 weken. Advies; daarna eventueel 1x per maand.
Duur behandeling 30 minuten.

De behandeling zal ondersteund worden met Liposomen Crème en of serums met vitamines, ceramide en hyluronzuur om het beste resultaat te krijgen.

Welke ingrediënten verminderen littekens en waarom?

Meervoudige liposomen

De huidverzorgingsproducten zijn gebaseerd op meervoudige liposomen, waarmee fantastische resultaten worden bereikt! Meervoudige liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van uw huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Vitamine A, E en C herstellen en vervagen littekens en worden dus aan de liposomen toegevoegd.

Vitamine E is de meest effectieve vitamine om littekens te vervagen en te genezen. Het beschermt ook de noodzakelijke enzymactiviteit in de huid.
Verkrijgbaar in ampul met 100% pure vitamine E.

Vitamines beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-staling. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus littekens, rimpels en fijne lijntjes. Tevens helpt het bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Ceramiden

Ook zijn ceramiden toegevoegd aan de liposomen. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid en zijn veelal aanwezig in de ruimte tussen onze huidcellen.
Je kunt het zien als, de huidcel is de baksteen, ceramiden het cement. Ze spelen een essentiële rol in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en laat je huid er gezond uit zien. Ceramiden hebben bewezen, unieke anti-aging-eigenschappen en werken tegen littekens.

Doordat ceramiden de cellen in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bij elkaar houden, vormen ze een beschermende barrière. Deze barrière gaat verdamping van vocht tegen en houdt de huid gehydrateerd, soepel en gezond. Een tekort aan deze stof kan leiden tot vermindering van de beschermingsfunctie en een verstoorde vochtbalans met een droge of gevoelige huid tot gevolg. Ceramide zorgt ervoor dat de huid zich beter kan beschermen en dus de tekenen van huidveroudering en littekens verminderd.

Ureum

Ureum is een natuurlijke en huideigen stof die het vochtgehalte verhoogt in de huid. Het heeft een ontstekingsremmende functie en maakt de huid zacht en soepel. Het helpt goed bij eczeem, psoriasis en neurodermitis.

D-Panthenol

D-Panthenol (pro-vitamine B5) werk hydraterend, ontstekingsremmend, wond helend en beschermt tegen jeuk.

Om de huid met littekens de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info