Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht.

Zichtbare roodheid (rozerood, soms paarsrood) van de wangen, de neusrug, neuspunt en neusvleugels, het midden van het voorhoofd en de kin. Daarbij zijn er rode uitgezette oppervlakkige bloedvaatjes te zien. Bij ernstige vormen zien we ook rode bultje en puistjes op de genoemde plaatsen. Kenmerkend is dat er geen mee-eters (comedonen) worden gezien, zoals dat bij acné wel het geval is. Zwelling van het gelaat kan in lichte mate voorkomen en kan soms branderig aanvoelen. De oorzaak van rosacea is tot op heden niet bekend en kan slechts onder controle gehouden worden.

Daarnaast is wel zeker dat er een aantal factoren zijn die de kans op het ontstaan van rosacea vergroten:

 • Voeding, alcohol en bepaalde specerijen
 • Geneesmiddelen (vaatverwijdende middelen)
 • Temperatuurverschillen

Rosacea en Couperose

Rosacea wordt vaak verward met de aandoening couperose. Bij couperose komen naast de zichtbare vaatjes geen andere verschijnselen voor.

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzorging van Dr. Baumann om de huid met rosacea onder controle te houden.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Rosacea behandeling

ROSACEA Treatment

Speciale behandeling die de doorbloeding van de huid gaat reguleren en kalmeert.
Bij deze behandeling krijg je een serum met hoogwaardige, geconcentreerde werkstoffen tegen rosacea, reiniging, huidanalyse, light peeling, onzuiverheden verwijderen, masker, 24-uurs crème, huidadvies
+ 1 module met keuze uit; epileren, harsen deel gelaat, wimpers of wenkbrauwen verven.
Duur behandeling 60 minuten.

Om de huid met rosacea de juiste verzorging te geven raden we aan dagelijks de producten thuis te gebruiken.

Welke ingrediënten houden de huid met rosacea onder controle en waarom?

Een effectief verzorgingsproduct voor rosacea is de ampul Horse Cestnut die de doorbloeding van de huid gaat reguleren en de wanden van de bloedvaatjes gaat versterken om het uitbreiden van rosacea tegen te gaan.

Meervoudige liposomen

De huid met rosacea kan gevoelig zijn voor vetten. Daarom werken we met producten met een aangepast vetpercentage, de Liposomen Light versies. Om een mooie huid te krijgen is het aan te bevelen om producten te gebruiken met meervoudige liposomen. Liposomen bestaan uit dezelfde lipiden (vetten) als de menselijke huidcellen. Hierdoor kunnen ze diep in de huid dringen tot in de basaalcellenlaag. Ze kunnen belangrijke werkstoffen zoals herstellende en beschermende vitamines de huid in transporteren en het vochtgehalte van uw huid binnen een korte tijd enorm laten toenemen.

Vitamine A, E en C

Aan liposomen worden vitamine A, E en C toegevoegd. Deze beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling.

Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Combinatie van hyaluronzuur en liposomen werkt vocht-inbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Hyaluronzuur komt van nature in je huid voor. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en er stralend gehydrateerd uitziet.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info