Pigmentvlekken

Een pigmentvlek is een ophoping van pigment dat zorgt voor een donkere verkleuring van de huid. Ze kunnen ontstaan door zonlicht, hormonen, ontstekingen en te veel gebruik van scrubs. Als je in de zon gaat wordt je huid bruin. Dat betekent dat er melanine aangemaakt wordt en je huid beschermt tegen UV-straling. Krijgt je huid te veel zonlicht te verduren, dan kan de melanine balans verstoord worden en hyperpigmentatie ontstaan.

Als we ouder worden neemt het aantal cellen dat melanine aanmaakt (melanocyten) af. Maar als de huid veel aan zonlicht is blootgesteld, worden de cellen groter en verspreiden zich minder goed. Hierdoor worden ze zichtbaar en dit noemen we ouderdomsvlekken. De bruine huidverkleuringen zijn het gevolg van jarenlange (onbeschermde) blootstelling aan zonlicht.

Bij gebruik van de pil of bij zwangerschap kunnen hormonale schommelingen de oorzaak van je pigmentvlek(ken) zijn. De hormonen oestrogeen en progesteron kunnen hyperpigmentatie veroorzaken. Pigmentvlekken kunnen hierdoor spontaan ontstaan, maar meestal gebeurt dit in combinatie met blootstelling aan de zon. Bij zwangerschap worden afgeraden de zon direct op hun huid te laten schijnen. Zo voorkom je een het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’. Wanneer je huid ontstoken raakt, zoals bijvoorbeeld bij acné kan gebeuren, kan er ook hyperpigmentatie in de huid ontstaan. Dit noemen we post inflammatoire hyperpigmentaties (PIH).

Heb je een donkere huid? Dan is de kans groter dat na een ontsteking of andere beschadiging van de huid pigmentvlekken ontstaan.

Sense Skin & Body maakt gebruik van Bionome huidverzoring van Dr. Baumann en Neoderma om pigmentvlekken tegen te gaan.

Bionoom betekent dat de langdurige gezondheid van de huid en lichaam bij deze verzorgingsproducten centraal staat. Er wordt maximaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu.

Pigmentvlek behandelingen

NEODERMA Bio-Peeling

Enorm effectieve behandeling tegen pigmentvlekken, rimpels, huidveroudering, acné en oude acné vlekken (vergoeding mogelijk door zorgverzekering), zwangerschapsmasker (chloasma), ouderdomsvlekken, (acné)littekens, onzuivere huid met mee-eters, vette huid, grove poriën, rokers-huid, droge, vale of slecht doorbloede huid, verslapte huid en preventief tegen huidveroudering.

Omdat de Neoderma Bio-Peeling de celdeling doet versnellen, wordt het metabolisme (celstofwisseling) van de huid hersteld en de productie van collageen en elastine gestimuleerd. De fysiologische wisseling van de opperhuid wordt versneld. De peeling heeft een therapeutische, vochtregulerende, verjongende, ontstekingsremmende en regenererende werking. Er komt dus een nieuwe, egale en stralendere huid tevoorschijn! De peeling is puur natuur en niet agressief voor de huid en geschikt voor alle huidtypes.

Als eenmalige behandeling of als kuur, bijvoorbeeld 3, 6 of 9 behandelingen.
Duur behandeling 60 minuten.

Welke werkstoffen helpen tegen pigmentvlekken en waarom?

Niacine 8% (vitamine B3)

De ampul Niacine 8% (vitamine B3) met werkstof niacinamide is effectief is bij oppervlakkige pigmentvlekken en rode vlekken in het gezicht.

Vitamine A, E en C

De combinatie van vitamine E en C verminderen pigmentvlekken. Vitamines beschermen uw huidcellen tegen cel-vernietigende vrije radicalen zoals luchtverontreiniging en UV-straling. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt en dit vergroot de kans op huidirritatie. Dus vitamines zijn van groot belang. Ook verhogen ze het vochtgehalte van de huid en werken ze kalmerend en ontstekingsremmend.

Vitamine A stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine. Vitamine A verminderd dus rimpels en fijne lijntjes en helpt bij acné door het stimuleren van celvernieuwing.

Plan nu snel een afspraak / info aanvragen

  Ik zou graag een afspraak maken voor / informatie aanvragen over de volgende behandelingen:

  Voorkeursdatum?

  Voorkeurstijd

  ONZE SOCiALS

  Sense Skin & Body
  Elzenweg 33C
  5144 MB Waalwijk

  info@sense-skinandbody.nl
  06 51 90 34 22

  KvK 76295907
  BTW nummer NL003069277B46

  Wil jij ook een mooie en gezonde huid?

  Afspraak/info